Spring naar content

La Storia

RESTAURANT

Italie in Breda

Sinds april 2022 is LOLO door de AVPN in Napels gecertificeerd.

De Associazione Verace Pizza Napolitana is opgericht in 1984 met als oogmerk het bewaken van de meest traditionele manier van pizza maken, de ‘verace’ pizza.

Bij Napolitaanse pizza’s, en dus ook bij ons, draait het om het deeg. Een deeg wat licht en luchtig moet zijn. Voordat je een hap neemt, zijn wij 2 dagen daarvoor al begonnen met het voorbereiden van de pizza op je bord. Bloem, water gist samen met een hoop liefde en tijd.

De Napolitaanse pizza is wat zachter en ‘natter’ dan de Romeinse pizza. De hoge rand met brandplekjes van de Napolitaanse pizza houdt de ingrediënten mooi in het midden van de pizza. Omdat de Napolitaanse pizza vochtiger is (er zit ook meer water in het Napolitaans deeg) wordt soms wel gezegd dat de pizza ‘net niet gaar’ lijkt. Dat is uiteraard niet zo.

Hopelijk tot snel zodat je kan proeven!

 

 

 

COME ON IN. ARRIVEDERCI!